آیا می‌توانم در دوران بارداری ارتودنسی کنم؟

آیا می‌توانم در دوران بارداری ارتودنسی کنم؟

بانوان عزیز و همراه سایت دورگل؛ اگر در مورد انجام ارتودنسی در دوران بارداری خود نگران هستید و سؤال شما این است که آیا می‌توانم در دوران بارداری ارتودنسی کنم؟ خطرناک و مضر نیست؟ چه نوع از درمان ارتودنسی در این دوران بهتر است؟ پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا تمامی سؤالات شما را پاسخ دهیم.

آیا بارداری تاثیر منفی بر دهان و دندان زنان دارد؟

لازم است بدانید که در دوران بارداری به دلیل متفاوت شدن شرایط کلی بدن زنان سه وضعیت زیر ممکن است برای آنها به وجود بیاید:

تغییر در بدن بر اثر بارداری تاثیر آن تغییر بر دهان و دندان‌ها
کاهش بزاق و خشکی دهان افزایش خطر پوسیدگی
تغییرات هورمونی افزایش التهاب لثه
تهوع و استفراغ مخصوصاً در صبحگاه فرسایش دندان‌ها به وسیله اسید معده

آیا ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟

اگر باردار هستید و یا در حین درمان ارتودنسی قصد بارداری داریدt بزرگترین نگرانی و دغدغه شما بدون شک این است که این درمان چه تأثیری می‌تواند بر روی شما و فرزندتان داشته باشد. به گفته دکتر مرضیه مرساقیان متخصص ارتودنسی پیشگیرانه:

به دلیل اینکه بیشتر مراحل درمان ارتودنسی غیرتهاجمی است و مواد خارجی اصلاً به بدن مادر وارد نمی‌شود؛ بنابراین در این درمان، تهدیدی برای سلامتی مادر یا فرزند وجود ندارد.

آیا ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟

آیا ارتودنسی در دوران بارداری امکان پذیر است؟

بسیاری از خانم‌های جوان دوست دارند که لبخندی زیبا با دندان‌هایی صاف و مرتب را تجربه کنند؛ اما آن‌ها در دو وضعیت متفاوت زیر این سوال را از متخصص ارتودنسی خود می پرسند: آیا می‌توانم ارتودنسی در دوران بارداری انجام دهم؟

  1. یا در دوران بارداری هستند و دوست دارند قبل از به دنیا آمدن فرزند دلبندشان دندان‌هایی زیبا برای خود درست کنند و تصویری فراموش نشدنی با لبخندی زیبا در ذهن فرزندشان به یادگار بگذارند.
  2. و یا به دلیل طولانی بودن مدت درمان ارتودنسی، قصد باردار شدن در این زمان را دارند و بعد از پایان درمان را زمانی دیر برای بارداری و به دنیا اوردن فرزند خود تصور می‌کند.

آیا داروی بی حسی موضعی ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟

در اکثر مواقع مادران مراجعه کننده به دکتر مرساقیان متخصص ارتودنسی کودکان در تهران، نگران تزریق داروهای بی‌حسی موضعی در حین انجام درمان ارتودنسی هستند. پاسخ این نگرانی شما مادران عزیز را به نقل از اتحادیه دندانپزشکان آمریکا (ADA) در زیر می‌دهیم:

طبق تحقیقات انجام شده داروی بی حسی موضعی هیچ تأثیر و ضرری برای جنین داخل رحم مادر ندارد.

آیا داروی بی حسی موضعی ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟

آیا عکس های رادیوگرافی دندان در بارداری خطرناک است؟

متخصصین ارتودنسی معمولاً برای ارزیابی بهتر نتیجه و روند درمان و همچنین جلوگیری از آسیب‌های نهفته احتمالی هر چند ماه یکبار عکس رادیوگرافی برای بیماران خود تجویز می‌کند.

مادران باردار معمولاً نگران هستند که این عکس‌ها در حین درمان ارتودنسی برای جنین‌شان بسیار مضر باشد و اما پاسخ این نگرانی را هم به نقل از سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)، مسئول نظارت بر ایمنی دستگاه‌های پزشکی و دستگاه‌های ساطع اشعه الکترومغناطیس (ERED) خواهیم داد:

عکس رادیوگرافی تا زمانی که روی سر، گردن، دست و نواحی نزدیک به شکم با رعایت تمامی نکات ایمنی انجام شود، هیچ خطری برای جنین نخواهد داشت. فراموش نکنید که اگر باردار هستید و به رادیوگرافی نیاز دارید؛ حتماً و حتماً وضعیت خود را با پزشک و متخصص رادیولوژی در میان بگذارید.

بهترین روش ارتودنسی در بارداری چیست؟

به طور کلی انواع روش های درمان ارتودنسی را می توان به دو گروه ارتودنسی متحرک و ارتودنسی ثابت تقسیم کرد.

  1. ارتودنسی ثابت که شامل براکت و سیم های فلزی است از متداول ترین نوع ارتودنسی در بزرگسالان است که در دوران بارداری هم استفاده از آن مشکلی ندارد.
  2. ارتودنسی متحرک شامل الاینرهای شفاف و نامرئی (ارتودنسی نامرئی) است. در این نوع ارتودنسی به دلیل اینکه هیچ سیم و قطعه فلزی در دهان فرد متصل نمی‌شود و دستگاه‌های ارتودنسی در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کاملاً از دهان خارج می‌شوند، مناسب‌ترین گزینه برای خانم‌های باردار به حساب می‌آید.

بهترین روش ارتودنسی در بارداری چیست؟

مراقبت های ضروری از ارتودنسی در دوران بارداری

  • خانم‌های باردار عزیز باید حتما بهداشت دهان و دندان خود را حتی بیشتر از قبل رعایت کنید.
  • در صورت داشتن حالت تهوع و استفراغ کردن، باید بعد از آن سریعاً دندان‌ها را شسته و مسواک بزنید تا اسید موجود بر روی دندان‌ها را پاک کنید.
  • به توصیه‌های ارتودنتیست خود حتماً عمل کنید و مراجعات منظم و دوره‌ای خود به کلینیک ارتودنسی را فراموش نکنید.
  • به رژیم و محدودیت‌های غذایی این دوران بیشتر از قبل توجه کنید.
  • در صورت مشاهده هرگونه التهاب و بزرگ شدن لثه‌ها، در اسرع وقت با متخصص خود ملاقات داشته باشید.
  • در هنگام مراجعه برای گرفتن عکس رادیوگرافی اشعه ایکس حتماً وضعیت حاملگی خود را با متخصص رادیولوژی در میان بگذارید.
  • آب زیاد بنوشید تا بتوانید کاهش بزاق و خشکی دهان خود را جبران کنید و از خطر پوسیدگی دندان‌های خود جلوگیری کنید.

سخن آخر

همانطور که در این مطلب از مجموعه دورگل خواندید، درمان ارتودنسی در بارداری هیچ منع و ضرری برای مادر و جنین ندارد و تنها با انجام مراقبت‌های ساده می‌توان از به وجود آمدن عوارض و خطرات احتمالی آن جلوگیری کرد.

اگر در حین درمان ارتودنسی هستید و متوجه بارداری خود شده‌اید، نیازی به نگرانی و برداشتن براکت‌ها و یا توقف درمان خود ندارید. کافیست فقط با متخصص ارتودنسی خود ملاقات داشته باشید و برنامه‌های جدید برای این شرایط خاص خود طرح ریزی کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به منبع این مقاله ارزشمند رجوع کنید: ارتودنسی و دوران بارداری | دکتر مرضیه مرساقیان

نوشتهٔ پیشین
اول ارتودنسی یا ایمپلنت!؟
نوشتهٔ بعدی
یائسگی و پوکی استخوان در زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب جدید

keyboard_arrow_up